ΗΠΑ Αυξάνουν τις Στρατιωτικές Δυνάμεις στη Μέση Ανατολή λόγω Κρίσης με τη Χεζμπολάχ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν την στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, λόγω της αυξανόμενης βίας που παρατηρείται μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό ή την αποστολή τους. Στην παρούσα φάση, οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 40.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα καταδρομικό, απέπλευσαν από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια με προορισμό τη Μεσόγειο Θάλασσα, στην περιοχή δράσης του έκτου στόλου. Αναμένεται ότι το USS Truman θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να φτάσει στη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να κρατήσουν το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στη Μέση Ανατολή, αν και η τελική απόφαση για την τύχη του αναμένεται σύντομα.

«Αυτή η ενίσχυση των δυνάμεων μας γίνεται υπό το πρίσμα της αυξημένης έντασης στη περιοχή», δήλωσε ο Ράιντερ. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση των πρόσθετων στρατευμάτων ή το αν αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση Αμερικανών πολιτών αν κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: newsbomb.gr