Η Υποκρυπτόμενη Στρατηγική του Ισραήλ και οι Αντιδράσεις της Τουρκίας
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν αναφέρθηκε σε ένα ύπουλο σχέδιο του Ισραήλ, το οποίο φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί ήδη και δεν περιορίζεται μόνο στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο. Σε ομιλία του σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα, τόνισε ότι ο απώτερος στόχος αυτού του σχεδίου είναι να ενισχύσει τις εκρηκτικές καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας μέχρι την Τουρκία.

«Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει με κάθε δήλωσή της τις αληθινές της προθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Ερνοτγάν υποστήριξε ότι οι ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτικές συνδέσεις με την Ιερουσαλήμ και τον Αλ Ακσά είναι καθοριστικές για την κατανόηση του ζητήματος. Για εκείνον, η πραγματικότητα είναι ότι οι εν λόγω περιοχές, που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις, βρίσκονται σε συνεχείς προκλήσεις κατά της Τουρκίας.

Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους Παλεστινίων και Λιβανέζων που προκλήθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις, επικρίνοντας την ισραηλινή κυβέρνηση για τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για κατάπαυση πυρός και ειρήνευση. Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι κάθε φορά που πλησιάζει η ειρηνική λύση, προχωρεί σε προκλήσεις που αποσταθεροποιούν την κατάσταση.

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Τελ Αβίβ να χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το διεθνές δίκαιο έχει απωθηθεί, καταγγέλλοντας την απαγόρευση εισόδου ως αδιάντροπη πρόκληση.

Πηγή: newsbomb.gr