Η Τράπεζα του Βατικανού Απολύει Νεόνυμφους Λόγω Απαγόρευσης Γάμου Εργαζομένων
Η τράπεζα του Βατικανού προχώρησε στη λύση των συμβάσεων εργασίας ενός ζευγαριού που μόλις είχε παντρευτεί, καθώς παραβίασαν την απαγόρευση γάμου μεταξύ των εργαζομένων στην τράπεζα. Οι νεόνυμφοι, γνωστοί από τα ιταλικά μέσα με το παρατσούκλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αρνήθηκαν να παραιτηθούν, προκειμένου ο ένας από τους δύο να διατηρήσει τη θέση του. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Αύγουστο, τη στιγμή που η τράπεζα επέβαλε έναν νέο κανόνα για την αποφυγή του νεποτισμού.

Η τράπεζα εξήγησε ότι έδωσε στο ζευγάρι μια προθεσμία 30 ημερών ώστε ο ένας να παραιτηθεί, αλλά και οι δύο παρέμειναν πρόσθετο και απολύθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας. Σε δήλωση αναφέρθηκε πως η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά αναγκαία για τη διατήρηση της διαφάνειας και αμεροληψίας στους κανόνες του οργανισμού.

Επιπλέον, η τράπεζα επισήμανε ότι με την απαγόρευση του γάμου επιδιώκει την πρόληψη των συγκρούσεων συμφερόντων που ενδέχεται να προκύψουν. Ο κανόνας που θεσπίστηκε διευκρίνισε ότι απαγορεύεται στους εργαζομένους να παντρεύονται κάποιον που εργάζεται σε άλλο ίδρυμα του Βατικανού.

Η ADLV, ένωση εργαζομένων του Βατικανού, παρενέβη υπέρ του ζευγαριού, δηλώνοντας ότι η δημιουργία μιας νέας οικογένειας δεν πρέπει να εμποδίζεται από γραφειοκρατικούς κανονισμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι νεόνυμφοι απευθύνθηκαν τον περασμένο μήνα στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος είχε εγκρίνει τον κανόνα, αποδοκιμάζοντας την κατάσταση.

Η τράπεζα του Βατικανού έχει προχωρήσει σε αναθεωρήσεις τα τελευταία χρόνια, καθαρίζοντας τη φήμη της ύστερα από σκάνδαλα. Ο εν λόγω κανόνας δημοσιοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες δυσαρεστημένων υπαλλήλων και εφαρμόστηκε μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου παντρεμένου μέλους του προσωπικού.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Αγία Έδρα εμπλέκεται σε εργατικές διαμάχες, καθώς τον Μάιο, πολλοί εργαζόμενοι στα Μουσεία του Βατικανού αντέτειναν μια δικαστική διαμάχη για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια, καταγγέλλοντας τους κανόνες που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την υγεία τους.

Πηγή: newsbomb.gr