Η Θαυμαστή Ανάκαμψη Ένος 4χρονου Παιδιού από Μηχανική Υποστήριξη Ζωής
Ένα 4χρονο αγόρι, γνωστό ως NR για λόγους εμπιστευτικότητας, είναι ο πρώτος ασθενής στην ιστορία της Βρετανίας που κατάφερε να αποδεσμευτεί από τη μηχανική υποστήριξη ζωής και να επιστρέψει σπίτι του με τους γονείς του. Η ιστορία αυτή αγγίζει ένα λεπτό θέμα σχετικά με τους ασθενείς σε τελικό στάδιο και τις αποφάσεις που αφορούν το τέλος της ζωής τους, μερικές φορές σε τόσο νεαρή ηλικία.

Αρχικά, η απόφαση για τη διακοπή της υποστήριξης της ζωής ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση τις δηλώσεις των γιατρών του NR ότι ο τεχνητός αερισμός δεν οδηγούσε σε καμία βελτίωση. Ο δικαστής Poole, ο οποίος προήδρευε της ακρόασης, δήλωσε ότι ήταν ευτυχής να δει τον NR στο σπίτι του και να παρακολουθεί την πρόοδό του. Όταν ο NR μπόρεσε να παίξει σε ένα πάρκο και να απολαύσει στιγμές όπως το να νιώσει τον ήλιο στο πρόσωπό του, αυτό οδήγησε τον δικαστή να αναθεωρήσει την προηγούμενη απόφασή του.

Ο NR συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Πλέον δεν χρειάζεται τεχνητό αερισμό και έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί ουροκαθετήρα. Οι γιατροί του έχουν αναφέρει ότι θα λαμβάνει θεραπεία μόνο όταν είναι αναγκαίο, όπως συμβαίνει με κάθε φυσιολογικό παιδί. Η διαδικασία αποκατάστασής του έχει προκαλέσει προβληματισμούς σχετικά με το πώς θα επηρεάσει τις μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με παρόμοιες καταστάσεις.

Ο δικαστής Poole τόνισε ότι η απόφαση να αποσυρθεί η θεραπεία δεν σήμαινε ότι ήθελαν να προκαλέσουν το θάνατο του NR, ούτε ότι αυτό ήταν προς το συμφέρον του. Αντίθετα, η διακοπή της υποστήριξης κρίθηκε αναγκαία γιατί οι προηγούμενες επεμβάσεις παρέτειναν μια δύσκολη ζωή χωρίς πραγματική ποιότητα.

Πηγή: newsbomb.gr