Η συγκινητική πρόκληση ενός οκτάχρονου για τον καλύτερο φίλο του
Ένας οκτάχρονος από το Herefordshire της Αγγλίας, ο Λούις, πρόσφατα ολοκλήρωσε μια πρόκληση 80 χιλιομέτρων ποδηλασίας και ορειβασίας για να τιμήσει τη μνήμη του καλύτερου φίλου του, Τζορτζ, ο οποίος πέθανε το 2020 από καρκίνο στον εγκέφαλο σε ηλικία μόλις πέντε ετών. Το ταξίδι του Λούις ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο Stretton Sugwas και ήταν προορισμένο να ολοκληρωθεί στην κορυφή Pen Y Fan στο Brecon Beacons. Κάθε 16 χιλιόμετρα που διανύθηκαν αντιπροσώπευαν ένα χρόνο από τη ζωή του Τζορτζ.

Η μητέρα του Λούις, Έμμα, χαρακτήρισε το επίτευγμα του γιου της ως «συγκινητικό και εμπνέον». Οι οικογένεια, οι φίλοι και οι συμμαθητές του τον στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόκλησης, η οποία είχε σκοπό τη φιλανθρωπία, με στόχο να βοηθήσουν άλλα παιδιά στην περιοχή.

Ο Τζορτζ διαγνώστηκε το 2020 με διάχυτο ενδογενές ποντινιακό γλοίωμα (DIPG), έναν εξαιρετικά κακοήθη όγκο με μηδενικό ποσοστό επιβίωσης για τα παιδιά. Μετά από έναν αγώνα, πέθανε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του, συμπεριλαμβανομένων των δύο αδελφών του, του Όσκαρ και του Χάρι.

Η είδηση της πρόκλησης του Λούις συγκέντρωσε τη προσοχή και έφερε πίσω τις αναμνήσεις του Τζορτζ. Η μητέρα του, μιλώντας για τη φιλία τους, θυμήθηκε πόσο τους άρεσε να παίζουν και να δημιουργούν διασκεδάσεις μαζί. Από την πλευρά της οικογένειας του Τζορτζ, έχει δημιουργηθεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα “George’s Fund”, το οποίο αποσκοπεί να στηρίξει παιδιά που αντιμετωπίζουν προκλήσεις, συνδέοντας τα με τη φύση. Η μητέρα του Τζορτζ έχει συγκεντρώσει πάνω από 57.000 λίρες για το ίδρυμα, και τονίζει ότι η βοήθεια σε άλλα παιδιά προσφέρει μεγάλη παρηγοριά.

Στην πρόκληση αυτή, που συμμετείχαν πολλοί υποστηρικτές, ο Λούις περιέγραψε ότι έστησαν φωτογραφίες στην κορυφή και, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, όταν συγκεντρώθηκαν, ο ήλιος φώτισε την ημέρα τους. «Ο Τζορτζ ήταν μαζί μας», είπε.

Πηγή: newsbomb.gr