Η πιθανή θανάτωση του ηγέτη της Χαμάς και οι συνέπειες στην περιοχή
Οι ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ διερευνούν αν ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter). Σύμφωνα με την ανάρτηση, «κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Οι IDF και η Shin Bet ερευνούν την πιθανότητα ότι ένας από τους σκοτωμένους μπορεί να είναι ο Σινουάρ. Προς το παρόν, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Η ανακοίνωση αυτή προήλθε μετά από πολλές αναφορές στο X που υποστήριζαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς είχε σκοτωθεί. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Γάζα, όπως ένα σχολείο στο οποίο οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι λειτουργούσε ως κέντρο επιχειρήσεων για τη Χαμάς. Συγκεκριμένα, η IDF ανέφερε ότι 12 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν σε σχολική μονάδα που χρησιμοποιούνταν για τη διοίκηση και τον έλεγχο των οργανώσεων στη βόρεια Γάζα.

Δυστυχώς, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, με έναν αξιωματούχο να τονίζει την έλλειψη νερού για να σβηστεί η φωτιά.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποίησε το σχολείο Abu Hussein στην Jabalia για στρατιωτικούς σκοπούς, αν και ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στοχοποίησε μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που δρούσαν εντός του σχολείου, το οποίο είχε γίνει καταφύγιο για εκτοπισμένους.

Πηγή: newsbomb.gr