Η μυστική συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πριν την επιστροφή της Κέιτ
Μία μυστική συνάντηση με τη βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, MI6, είχε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, λίγες ημέρες πριν η σύζυγός του, Κέιτ, κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από μήνες, αφότου ανέφερε ότι πάσχει από καρκίνο. Η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και μόνη πληροφορία για την εκδήλωση καταγράφηκε στην Εγκύκλιο της Αυλής, τον ημερήσιο κατάλογο βασιλικών υποχρεώσεων. Στην καταχώρηση αναφερόταν απλά ότι ο πρίγκιπας επισκέφθηκε τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες ή τοποθεσία.

Η MI6, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συλλογή ξένων πληροφοριών και την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από εξωτερικούς κινδύνους, έχει ιστορικά στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια. Ο Ουίλιαμ έχει επισκεφθεί την υπηρεσία αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ είχε περάσει και τρεις εβδομάδες το 2019 συνεργαζόμενος με τις MI5, MI6 και GCHQ, προκειμένου να κατανοήσει τις λειτουργίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στην MI6, ο Ουίλιαμ είχε την ευκαιρία να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με την αλληλεπίδραση του προσωπικού της υπηρεσίας σε θέματα ασφάλειας και στρατηγικής. Ένας εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι ανακάλυψε πώς το προσωπικό εντοπίζει και διαχειρίζεται τους κινδύνους που απειλούν την εθνική ασφάλεια και την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκπαίδευση του Ουίλιαμ περιλάμβανε ασκήσεις εντοπισμού απειλών για νεοσύλλεκτους, όπου διδάσκονταν πώς να διερευνούν και να χαρτογραφούν ενδεχόμενους κινδύνους. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, εργάστηκε με την MI5, εστιάζοντας σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αναλύσεις. Για την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του, επισκέφθηκε το GCHQ, επικεντρωμένος στην ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών.

Μετά την εμπειρία του, ο Ουίλιαμ δήλωσε ότι η κατανόηση της συμβολής των υπηρεσιών ασφαλείας στην εθνική ασφάλεια ήταν πολύτιμη και τόνισε την αφοσίωση και τον πατριωτισμό των εργαζομένων. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να δείξουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς που εργάζονται σιωπηλά για την ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: newsbomb.gr