Η ιστορία του Πέστο του τεράστιου πιγκουίνου που κλέβει την παράσταση στην Αυστραλία
Ένας μικρός βασιλικός πιγκουίνος που ονομάζεται Πέστο έχει προκαλέσει αίσθηση στο ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Ζυγίζει 22 κιλά σε μόλις 9 μήνες, κάνοντάς τον το βαρύτερο μωρό πιγκουίνου που έχει εκκολαφθεί εκεί, σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαίδευσης Jacinta Early. Οι γονείς του, ο Χάντσον και η Τάνγκο, ζυγίζουν από 11 κιλά ο καθένας.

Η παγκόσμια φήμη του Πέστο έχει εκτοξευθεί με το μέγεθός του, καθώς περισσότερα από 1,9 δισεκατομμύρια άτομα τον έχουν δει μέσω των κοινωνικών δικτύων. Έχει καταφέρει να καταναλώσει περισσότερα από 24 κιλά ψαριών την προηγούμενη εβδομάδα, ποσότητα που οι κτηνίατροι θεωρούν υγιή για τη φάση ανάπτυξής του.

Ο Πέστο ξεκίνησε να χάνει τα καφέ φτερά του και σύντομα θα αποκτήσει το ασπρόμαυρο φτέρωμα ενός ενήλικα. Οι φροντιστές του πιστεύουν ότι θα φτάσει περίπου στα 15 κιλά στην πορεία. «Θα αρχίσει να χάνει αυτό το πραγματικά αξιολάτρευτο μωρουδιακό χνούδι. Μπορεί να του πάρει έναν με δύο μήνες για να το ξεφορτωθεί», δήλωσε η Early. Ωστόσο, αναμένει ότι ο Πέστο θα παραμείνει δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εκκολάπτοντας στις 31 Ιανουαρίου, ο Πέστο ήταν ο μοναδικός βασιλικός πιγκουίνος που εκκολάφθηκε στο ενυδρείο φέτος και ο πρώτος από το 2022. Η απουσία μικρών την προηγούμενη χρονιά παραμένει ασαφής. Οι ενήλικοι βασιλικοί πιγκουίνοι ζυγίζουν συνήθως μεταξύ 9,5 και 18 κιλών. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου παγκοσμίως, πίσω από τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

Πηγή: newsbomb.gr