Η Εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ και οι Αντιδράσεις του Νετανιάχου για τη Χαμάς
Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μπέντζαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς. Υπογράμμισε ότι αυτός ο άντρας ήταν υπεύθυνος για μια από τις πιο φονικές σφαγές στην ιστορία του Ισραήλ, και διέπραξε μαζικούς φόνους πολλών Ισραηλινών και απαγωγές πολιτών. «Οι ηρωικοί μας στρατιώτες τον εξόντωσαν» δήλωσε.

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των ομήρων, πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στον πόλεμο. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιστροφή όλων των αγαπημένων σας, που είναι και δικοί μας αγαπημένοι».

Ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης την πρόθεση του να στείλει μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας, λέγοντας: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα. Αυτή είναι η αρχή της ημέρας μετά τη Χάμας».

Επιπλέον, απευθύνθηκε στα μέλη της Χαμάς, δηλώνοντας: «Η εξάλειψη του Σινουάρ αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την πτώση της σατανικής εξουσίας της Χαμάς. Στους τρομοκράτες λέω: οι ηγέτες σας φεύγουν και θα εξαλειφθούν». Τέλος, κάλεσε τους απαγωγείς να παραδώσουν τους ομήρους: «Όποιος αφήσει τα όπλα του και επιστρέψει τους ομήρους μας — θα του επιτρέψουμε να φύγει και να ζήσει. Όποιος βλάψει τους ομήρους μας – το αίμα του στο κεφάλι του. Θα τον αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: newsbomb.gr