Η Δύσκολη Απόφαση ενός Κτηνοτρόφου κροκοδείλων στη Ταϊλάνδη για τη Δημόσια Ασφάλεια
Ένας κτηνοτρόφος κροκοδείλων από την Ταϊλάνδη, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κροκόδειλος Χ», αναγκάστηκε να θανατώσει περισσότερους από 100 σιαμέζους κροκόδειλους που απειλούνται με εξαφάνιση, προκειμένου να αποτρέψει την επικίνδυνη απόδρασή τους. Ο Νατθαπάκ Κούμκαντ, 37 ετών, που διαχειρίζεται μια φάρμα κροκοδείλων στην περιοχή Λαμφούν, κατάλαβε ότι ο τοίχος που προστάτευε τους κροκόδειλους κινδύνευε να καταρρεύσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι, η πιο ισχυρή καταιγίδα στην Ασία φέτος.

Ο τυφώνας, που σάρωσε περιοχές της Νότιας Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, προκάλεσε πλημμύρες και εξαφάνισε αρκετές ανθρώπινες ζωές. Με τον τοίχο της δεξαμενής να κινδυνεύει, ο Νατθαπάκ πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να θανατώσει 125 κροκόδειλους για να προστατεύσει την τοπική κοινότητα. Δηλώνει ότι η απόφαση αυτή συζητήθηκε με την οικογένειά του και επεσήμαναν ότι η καταστροφή του τοίχου θα μπορούσε να έχει ακόμη χειρότερες συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή και την δημόσια ασφάλεια.

Η κατάσταση της φάρμας του είχε ήδη κλονιστεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει συμβάλει στην αύξηση της συχνότητας και της έντασης των φυσικών καταστροφών. Ο Νατθαπάκ, ο οποίος διατηρεί τη φάρμα του εδώ και 17 χρόνια, αναγκάστηκε να δράσει γρήγορα, καθώς οι βροχές είχαν αυξήσει τη διάβρωση των τοίχων της δεξαμενής. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησε ηλεκτροπληξία προκειμένου να θανατώσει τα ερπετά.

Ο Νατθαπάκ εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η επιχείρησή του φτάνει σε τέτοιο σημείο, όμως πιστεύει ότι το καλό της κοινότητας επιβάλλει αυτή τη δυσάρεστη απόφαση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σιαμέζοι κροκόδειλοι είναι προστατευόμενο είδος, ενώ η εκτροφή τους στην Ταϊλάνδη είναι μια κερδοφόρα δραστηριότητα με πολλά εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα, η φάρμα του προμηθεύει δέρματα κροκοδείλων για τη βιομηχανία της μόδας και κατεψυγμένο κρέας στην τοπική αγορά.

Αυτή η ιστορία αναδεικνύει τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν άνθρωποι που ασχολούνται με την άγρια ζωή, κυρίως σε περιόδους φυσικών καταστροφών και κλιματικών αλλαγών. Πηγή: newsbomb.gr