Η αβεβαιότητα γύρω από την τύχη του Γιαχία Σινουάρ και οι φήμες για τον θάνατό του
Κανένα νέο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής σχετικά με την κατάσταση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, παρά τις αναφορές που κυκλοφόρησαν την Κυριακή από διάφορες ισραηλινές πηγές, ισχυριζόμενες ότι είναι νεκρός. Δημοσιεύματα από το Times of Israel αναφέρουν ότι ο Σινουάρ δεν έχει επικοινωνήσει με τα στελέχη της Χαμάς για αρκετό καιρό, γεγονός που ενισχύει την υποψία των Ισραηλινών ότι μπορεί να έχει σκοτωθεί.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών των IDF υποστηρίζει ότι ο Σινουάρ ενδέχεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός. Αντίθετα, η υπηρεσία Shin Bet φαίνεται να πιστεύει ότι είναι ζωντανός. Πηγές που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι ο αρχηγός της Χαμάς έχει παραμείνει κρυμμένος σε σήραγγες κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με αναφορές ότι έχει εμφανιστεί ξανά για να δημοσιοποιήσει μηνύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Ο στρατός του Ισραήλ, από την πλευρά του, παρέχει περιορισμένες πληροφορίες, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το ζήτημα. Αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν χαρακτηρίσει την πιθανότητα του θανάτου του Σινουάρ ως απλή εικασία χωρίς πραγματική βάση. Πηγές της Haaretz σημειώνουν ότι το Ισραήλ έχει στοχοποιήσει σήραγγες σε περιοχές όπου υποτίθεται ότι κρύβεται ο Σινουάρ, όμως, προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη ότι έχει επηρεαστεί από αυτές τις επιθέσεις.

Πηγή: newsbomb.gr