Η 80χρονη Choi Soon-hwa γράφει ιστορία συμμετέχοντας στα καλλιστεία Miss Universe Korea
Η 80χρονη Choi Soon-hwa είναι έτοιμη να δημιουργήσει ιστορία συμμετέχοντας στα καλλιστεία Miss Universe Korea, καθώς είναι η γηραιότερη συμμετέχουσα στον διαγωνισμό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοινώθηκε ως φιναλίστ και τη Δευτέρα θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 31 γυναίκες για την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη Νότια Κορέα στον τελικό του Miss Universe που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον επόμενο μήνα.

«Θέλω να καταπλήξω τον κόσμο, που θα αναρωτηθεί πώς μια 80χρονη κυρία είναι τόσο υγιής και πώς διατηρεί αυτή τη σιλουέτα», δήλωσε στο CNN. Η Choi υπογραμμίζει τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής, ακόμα και καθώς μεγαλώνουμε, επισημαίνοντας ότι θέλει να δείξει ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε υγιεινά και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο οργανισμός Miss Universe έχει αρχίσει να εξελίσσεται, καταργώντας τους αυστηρούς ηλικιακούς περιορισμούς που επιτρέπουν τη συμμετοχή μόνο σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών. Από το 2024, τέτοιοι περιορισμοί δεν θα υφίστανται πλέον. Αυτή η εξέλιξη ήρθε ως απάντηση σε αυξανόμενες εκκλήσεις για εκσυγχρονισμό, επιτρέποντας σε πιο μεγάλες ηλικίες να συμμετάσχουν.

Η Choi παραδέχεται ότι αν και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε καλλιστεία, έχει ήδη διαγράψει μια καριέρα στο μόντελινγκ. Άρχισε την καριέρα της στα 72 της, μετά από μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, και έχει δουλέψει για διάφορες κορεατικές εκδόσεις περιοδικών και διαφημιστικές καμπάνιες. «Νόμιζα ότι ήταν ανοησία να δοκιμάσω το μόντελινγκ, αλλά τελικά ξύπνησε το παλιό μου όνειρο», εξηγεί η Choi.

Οι διοργανωτές του Miss Universe Korea προβάλλουν τον φετινό διαγωνισμό με μήνυμα ότι «η ηλικία δεν έχει σημασία όταν πρόκειται να ονειρευτείς», και έχουν απομακρύνει το τμήμα μαγιό. Στον διαγωνισμό της Δευτέρας, οι συμμετέχουσες θα δείξουν τις ικανότητες τους σε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων χορευτικών και παραδοσιακών ενδυμάτων.

Η Choi φαίνεται να είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει τη χώρα της και δηλώνει ότι έχει την υποστήριξη των παιδιών και των εγγονών της. «Είμαι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να ανέβω στη σκηνή του εξωτερικού», λέει, αναμένοντας την υλοποίηση του ονείρου της. Πηγή: newsbomb.gr