Φονικές πλημμύρες από τον τυφώνα Χέλεν προκαλούν θύματα στην Τζόρτζια και τη Φλόριντα
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι στην Τζόρτζια και πέντε στη Φλόριντα έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Χέλεν, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, «αυτή η καταιγίδα ήταν φονική. Επιβεβαιώθηκε ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν», με ένα από τα θύματα να είναι μέλος μιας ομάδας διάσωσης.

Οι αρχές στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν πέντε νεκροί εξαιτίας του τυφώνα, ενώ ένα επιπλέον θύμα αναφέρθηκε επίσης στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα μετά την προσέγγισή του στην ξηρά, προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και πτώσεις δέντρων.

Στα παράλια της Φλόριντας, η στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε σε ορισμένες περιοχές κατά 4,5 μέτρα. Όπως δήλωσε η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών (FEMA), Ντιάν Κρίσγουελ, «η απειλή δεν έχει περάσει» και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε ότι οι «ιστορικές» και «καταστροφικές» πλημμύρες που συνοδεύονται από κατολισθήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: newsbomb.gr