Εξαιρετικά βίαιη επίθεση πολίτη στη Γερμανία προκαλεί τον τρόμο στους κατοίκους
Ένας Σύρος άνδρας προκάλεσε πανικό και τρόμο στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, οι εφιαλτικές εξελίξεις ξεκίνησαν γύρω στις 5.10 το απόγευμα στο Essen-Altenessen. Ο άνδρας έβαλε φωτιά σε κτίρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 31 άτομα, εκ των οποίων δύο παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι αρχικά ο δράστης πυρπόλησε έναν χώρο κατοικιών στη γωνία της Altenessener Straße με την Pielsticker Straße και, στη συνέχεια, κινήθηκε προς την Zollvereinstraße όπου έβαλε άλλη μία φωτιά. Δραματικές εικόνες δείχνουν γονείς να προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα, οι φλόγες εξαπλώνονταν.

Μετά τις επιθέσεις σε κτίρια, ο άνδρας μπήκε στο φορτηγάκι του και συγκρούστηκε με τη βιτρίνα ενός μανάβικου στην Katernberger Straße, πριν κάνει όπισθεν για να χτυπήσει ξανά την πρόσοψη του καταστήματος. Κατόπιν, κατέβηκε από το όχημα και κρατούσε μαχαίρι, απειλώντας περαστικούς. Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν βίντεο από τη σκηνή της επίθεσης, όπου οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να τον κρατήσουν μακριά πετώντας του αντικείμενα.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη λίγα μέτρα μακριά από το μανάβικο, εντοπίζοντάς τον με εγκαύματα στα χέρια του, γεγονός που δείχνει τη βία της ενέργειάς του.

Πηγή: newsbomb.gr