Ενίσχυση της Ισραηλινής Στρατηγικής Στα Σύνορα Με Λίβανο
Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι ο Φατέχ Σερίφ Αμπού ελ Αμίν, ο ηγέτης της Χαμάς στο Λίβανο, σκοτώθηκε σε επιδρομές και ήταν υπεύθυνος για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι ο Σερίφ συντόνιζε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς εντός του Λιβάνου, συνεργαζόμενος με στελέχη της Χεζμπολάχ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, επισκέφθηκε στρατεύματα κοντά στα σύνορα του Λιβάνου και δήλωσε πως στόχος είναι να επιστραφούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ «με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας». Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους στρατιώτες, τους παρακίνησε να χρησιμοποιήσουν όλες τις ικανότητες τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξάλειψης του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αν και τόνισε ότι αυτό δεν είναι ο μοναδικός στόχος.

Ο Γκάλαντ επισήμανε πως «ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει» και αναφέρθηκε στη χρήση δυνάμεων από αέρος, θάλασσα και ξηρά. Ανέφερε ότι «είστε μέρος αυτής της προσπάθειας και σας εμπιστευόμαστε να πετύχετε οτιδήποτε» και πρόσθεσε πως «αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλες οι ικανότητες – είναι όλες οι ικανότητες».

Η Χαμάς, η οποία είναι ενεργή στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, έχει επίσης παρουσία στο Λίβανο, ενώ και οι δύο οργανώσεις υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν.

Πηγή: newsbomb.gr