Εκκενώσεις και Προετοιμασίες στη Φλόριντα για τον Καταστροφικό Κυκλώνα Μίλτον
Οι αρχές της Φλόριντας έχουν εντείνει τις εκκλήσεις εκκένωσης προς τους πολίτες κατόπιν της επικείμενης άφιξης του κυκλώνα Μίλτον, ο οποίος θεωρείται «εξαιρετικά επικίνδυνος». Ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στις ακτές της πολιτείας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Η Φλόριντα, που ήδη έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Ελίν πριν από δέκα ημέρες, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις προειδοποίησε ότι «όλη η χερσόνησος είναι σε κατάσταση επιφυλακής ή συναγερμού». Η δήμαρχος της Τάμπας, Τζέιν Κάστορ, τόνισε, «Αν επιλέξετε να μείνετε σε περιοχή εκκένωσης, κινδυνεύετε πολύ».

Η άφιξη του Μίλτον έχει προκαλέσει τη διανομή γεννητριών, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε όλη τη Φλόριντα. Ο κυβερνήτης προέτρεψε τους κατοίκους να μην χάνουν χρόνο και να απομακρυνθούν από τις απειλούμενες περιοχές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων, η σφοδρότητα του Μίλτον είναι τέτοια που οι αρχές καλούν τους κατοίκους να προετοιμαστούν άμεσα για την άφιξή του και να εκκενώσουν αν τους ζητηθεί. Στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ο κυκλώνας βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού, σε απόσταση 880 χιλιομέτρων από την Τάμπα, με μέγιστους ανέμους τα 230 χλμ/ώρα.

Η ανακοίνωση για τον Μίλτον συνοδεύεται από προειδοποιήσεις για «καταστροφικά κύματα» και «καταιγίδα με θανάσιμο κίνδυνο» που αναμένονται κατά μήκος των βόρειων ακτών της Γιουκατάν. Αυτή η καταιγίδα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πιο ισχυρή που πλήττει την περιοχή της Τάμπας τα τελευταία 100 χρόνια.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες για τον κυκλώνα Μίλτον και τις προσπάθειες ανακούφισης από τις επιπτώσεις του τυφώνα Ελίν.

Πηγή: newsbomb.gr