Δραματική κατάσταση λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ν3 με εγκλωβισμένα οχήματα και ανθρώπους
Η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει δύσκολη, καθώς η κυκλοφορία έχει σταματήσει σε περίπου 30 χιλιόμετρα, κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Ν3, που αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς αρτηρίες της χώρας. Ο Ν3 συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, στην ανατολική ακτή. Ο Ρόλαντ Ρόμπερτσον, στέλεχος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Midlands EMS, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια 39χρονη γυναίκα πέθανε από υποθερμία στο νοσοκομείο, έπειτα από μια νύχτα εγκλωβισμένη στον δρόμο μαζί με άλλους επιβάτες σε ένα ταξί-μίνι βαν.

Οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες βρίσκονταν κοντά στην πόλη Μόοιπλαας, 430 χιλιόμετρα μακριά από το Γιοχάνεσμπουργκ. «Παρέμειναν στο κρύο όλη τη νύχτα, χωρίς κουβέρτες, χωρίς τίποτα. Δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτό», δήλωσε ο Ρόμπερτσον στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα γύρω από το πέρασμα του Βαν Ρίνεν, που βρίσκεται στα όρη του Ντράκενσμπεργκ, περίπου 330 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Σύμφωνα με την ανάδοχη εταιρεία του Ν3, ορισμένα οχήματα έχουν απομακρυνθεί, ωστόσο άλλα, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς και τους επιβάτες, είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών. Αυτό περιπλέκει τη διαδικασία απομάκρυνσης του χιονιού αλλά και των διασωστικών προσπαθειών.

Η υπεύθυνη των επιχειρήσεων της εταιρείας Τάνια Ντόογκρα περιέγραψε την κατάσταση ως ένα «αδιαπέραστο» μποτιλιάρισμα που εκτείνεται σε περίπου 30 χιλιόμετρα. Οι αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν πόσοι άνθρωποι ή οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στους δρόμους.

Πηγή: newsbomb.gr