Δίκη Κρίστιαν Μπρούκνερ για σεξουαλικά αδικήματα και εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν
Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες δικαστικών διαδικασιών, Γερμανοί εισαγγελείς έχουν ζητήσει την καταδίκη του βασικού υπόπτου για σεξουαλικά εγκλήματα σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία χάθηκε από θέρετρο στην Πορτογαλία το 2007. Ο 47χρονος Κρίστιαν Μπρούκνερ, κατηγορούμενος για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε στην Πορτογαλία από το 2000 έως το 2017, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο εισαγγελέας παρουσίασε δύο κατηγορίες βιασμού και δύο για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του κατηγορουμένου. Παρ’ όλα αυτά, πρότεινε την αθώωση για μία τρίτη κατηγορία βιασμού. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες τη Δευτέρα, με την ετυμηγορία της δίκης να μπορεί να εκδοθεί την Τρίτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μπρούκνερ δεν έχει επίσημα κατηγορηθεί για την υπόθεση της Μαντλίν, αν και είναι υπό έρευνα ως ύποπτος για φόνο. Έχει περάσει αρκετά χρόνια στην Πορτογαλία, περιλαμβάνοντας την περίοδο γύρω από την εξαφάνιση της μικρής. Παρά τις κατηγορίες, ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ήδη εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης στη Γερμανία για βιασμό που διαπράχθηκε το 2005 στην Πορτογαλία. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, το δικαστήριο ανήγγειλε την άρση ενός εντάλματος σύλληψης που σχετίζεται με αυτές τις υποθέσεις, επικαλούμενο έλλειψη επείγουσας υποψίας κατά του κατηγορούμενου, ωστόσο αυτός παρέμεινε υπό κράτηση λόγω της ήδη εκτιόμενης ποινής του.

Πηγή: newsbomb.gr