Αποκαλύψεις για τη σχέση Τραμπ και Πούτιν μέσα από νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ
Ένα νέο βιβλίο του βετεράνου δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ φέρνει στο φως ισχυρισμούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μυστικά τεστ Covid-19 στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν υπήρχε έλλειψη. Η καμπάνια του Τραμπ αντέτεινε με έντονο τρόπο ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ψευδείς και «κατασκευασμένες ιστορίες». Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας, Στίβεν Τσουνγκ, χαρακτήρισε το βιβλίο «σκουπίδι» και δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν είχε δώσει πρόσβαση στον Γούντγουορντ για την εκπόνησή του.

Σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύονται από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το βιβλίο, με τίτλο «Πόλεμος», αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ διατηρούσε κρυφή επικοινωνία με τον Πούτιν από την αποχώρησή του από την προεδρία. Ο Γούντγουορντ περιγράφει μια σκηνή στο γραφείο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγο, όπου ένας ανώνυμος βοηθός φαίνεται να έχει βγει από το δωμάτιο ώστε να γίνει αυτή η επικοινωνία. Ο βοηθός φέρεται να δήλωσε ότι οι δυο τους ίσως να έχουν μιλήσει 5-6 φορές από το 2021, ωστόσο δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για τις συνομιλίες τους.

Ο Γούντγουορντ, γνωστός για την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, τονίζει ότι η συνεχιζόμενη επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν αποδίδεται στην ανάμιξη ενός βοηθού του Τραμπ, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η ταυτότητά του. Το BBC δεν έχει δει αντίγραφο του βιβλίου, και οι Times αναφέρουν ότι ο Γούντγουορντ ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του βοηθού ούτε συνάντησε άλλες πηγές που να γνωρίζουν για επαφές μετά την προεδρία του Τραμπ.

Επιπλέον, ο Γούντγουορντ αναφέρει ότι ο Τραμπ έστειλε κρυφά στον Πούτιν τεστ Covid-19, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος ανησυχούσε για την υγεία του. Ο Πούτιν φέρεται να ζήτησε από τον Τραμπ να μην αποκαλύψει τη βοήθειά του δημόσια, φοβούμενος αρνητικές αντιδράσεις για τον ίδιο και τον Τραμπ. Παρά την αντίκρουση από την καμπάνια, οι ισχυρισμοί αυτοί αναζωπυρώνουν προβληματισμούς σχετικά με τη σχέση Τραμπ και Πούτιν, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.

Ο Γούντγουορντ χαρακτήρισε τον Τραμπ ως ηγεσία που άφησε τη σφραγίδα της στις πρόσφατες εξωτερικές συγκρούσεις και το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Το βιβλίο περιέχει και εκτιμήσεις του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τις αποφάσεις του, όπως τον διορισμό του Μέρικ Γκάρλαντ ως γενικού εισαγγελέα. Πηγή: newsbomb.gr