Απειλές κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ από το Ιράν και οι αντιδράσεις της εκστρατείας του
Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνει μέσω της εκστρατείας του ότι ενημερώθηκε για «συγκεκριμένες και πραγματικές απειλές από το Ιράν για τη δολοφονία του», δεδομένου ότι αυτές οι ενέργειες φαίνεται να αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της χώρας. Παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, οι λεπτομέρειες παραμένουν λίγες και δεν είναι σαφές αν οι προαναφερόμενες απειλές είναι νέες ή εάν είχαν καταγραφεί νωρίτερα.

Η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τη δήλωση του Τραμπ, αν και προηγουμένως είχε αρνηθεί τις κατηγορίες περί παρέμβασης στις αμερικανικές υποθέσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της εκστρατείας του, Στίβεν Τσουνγκ, οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν παρατηρήσει αυξημένες συντονισμένες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για την προστασία του Τραμπ και τη διασφάλιση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς παρεμβάσεις.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Τραμπ δήλωσε ότι έχουν ήδη γίνει κινήσεις από το Ιράν, αλλά αυτές δεν απέδωσαν. Προειδοποίησε ότι θα επιχειρήσουν ξανά και ευχαρίστησε το Κογκρέσο για την έγκριση χρημάτων για τις Μυστικές Υπηρεσίες. Ο Τραμπ ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απειλή για τη ζωή του και τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας.

Στις 13 Ιουλίου, ο Τραμπ επιβίωσε από απόπειρα δολοφονίας κατά την οποία τραυματίστηκε και ένα άλλο άτομο σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Αξιωματούχοι είχαν τότε ενημερώσει τα ΜΜΕ για πληροφορίες σχετικά με μια υποτιθέμενη ιρανική συνωμοσία εναντίον του, τις οποίες οι ιρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «κακόβουλες».

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησε αφού εντόπισε ένα τουφέκι κοντά στο Trump International Golf Club κατά τη διάρκεια μιας γκολφ. Ένας άνδρας συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής του Ιράν. Τελευταία, η εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε ότι είχε γίνει στόχος από Ιρανούς πράκτορες, κάτι που προσθέτει στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

Πηγή: newsbomb.gr