Ανατροπή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας με κλειδί έναν αναπτήρα
Μία ανατροπή σημειώθηκε στην αμερικανική υπόθεση ανθρωποκτονίας, καθώς ένα αναπτήρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση μιας υπόθεσης που αρχικά φαινόταν αδιέξοδη. Ο ιατροδικαστής Μάικλ Μπάντεν εντόπισε ένα αναπάντεχο στοιχείο – ένα αποτύπωμα αναπτήρα – που είχε παραβλεφθεί από τις Αρχές, γεγονός που βοήθησε στην καταδίκη του δράστη της δολοφονίας μιας 60χρονης γυναίκας.

Η 60χρονη Ilene Gowan από την Άϊοβα βρέθηκε νεκρή σε ένα χαντάκι στις 26 Φεβρουαρίου 2023. Παρά τις υποψίες που κατά αρχάς υπήρχαν για τον σύντροφό της, Ivan “Sam” Brammer, οι αστυνομικές αρχές δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε κατηγορίες, καθώς η αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν καθόρισε την αιτία του θανάτου της.

Το σώμα της Gowan έφερε πολλαπλά τραύματα και οι αρχές εντόπισαν ότι έλειπαν τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως το κινητό και η τσάντα της. Επίσης, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση, έλειπε ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 1.200 δολάρια, ποσό που ο Brammer κατέθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Gowan.

Η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν σε βίντεο κλειστού κυκλώματος την 12η Φεβρουαρίου, όταν αποχώρησε από τον χώρο εργασίας της και εισήλθε στο φορτηγό του συντρόφου της. Ο ιατροδικαστής Μπάντεν, ο οποίος εξειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις, ανέφερε ότι παρατήρησε σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της γυναίκας, που υποδεικνύουν την χρήση ενός αναπτήρα στον εγκληματικό της θάνατο.

Με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, οι αρχές κατηγόρησαν τον 61χρονο Brammer για φόνο. Τελικά, ο Brammer καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης για φόνο, σε 10 χρόνια για την κακοποίηση πτώματος και 5 χρόνια για κλοπή, οι ποινές του οποίες θα εκτίονται ταυτόχρονα.

Πηγή: newsbomb.gr