Κορωνοϊός: Τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Ιούνιο κατέγραψε η Αυστραλία

0
23
ΑΠΕ

Η πολιτεία της Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού στη χώρα, η Βικτόρια, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Ιούνιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβληθεί στην Μελβούρνη ως το τέλος του μήνα.

Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, όπου διαμένει το ένα τέταρτο των 25 εκατομμυρίων πολιτών της, κατέγραψε 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού το περασμένο 24ωρο, λιγότερα από τα μισά από αυτά που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα και τα λιγότερα από τις 24 Ιουνίου.

“Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν τηρούμε μια σταθερή πορεία, όταν δεν βγαίνουμε από αυτήν παρασυρόμενοι από κάποιες από τις πιο δυνατές φωνές, οι οποίες κατανοώ ότι πληγώνουν και θέλουν να υπάρξει άνοιγμα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Θα ήθελα να ανοίξουμε το ταχύτερο δυνατό, αλλά δεν θα παραμείνουμε ανοιχτοί για πολύ καιρό αν πρώτα δεν κατεβάσουμε αυτούς τους αριθμούς σε χαμηλό επίπεδο”, σημείωσε.

Οι υπόλοιπες επτά πολιτείες και περιοχές της Αυστραλίας δεν είχαν μέχρι στιγμής σήμερα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα κρούσματα νέου κορωνοϊού. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες ανέφεραν μονοψήφιους αριθμούς ή μηδενική αύξηση των κρουσμάτων.

Η Βικτόρια ανακοίνωσε ωστόσο 7 θανάτους από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ανεβαίνει το σύνολο των νεκρών από τη νόσο στη χώρα σε 844, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Η πολιτεία αυτή έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα όσον αφορά την επιδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς εκεί έχει καταγραφεί το 90% των θανάτων από την COVID-19 στη χώρα.

Σε όλη την Αυστραλία τα κρούσματα νέου κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε μόλις λιγότερα από 26.900. Η χώρα αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει τους υψηλούς αριθμούς θανάτων που καταγράφουν πολλές άλλες χώρες, αλλά ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Βικτόρια σήμανε συναγερμό και ώθησε τις περισσότερες πολιτείες να κλείσουν τα εσωτερικά τους σύνορα.

Στην Μελβούρνη επιβλήθηκε ένα από τα αυστηρότερα lockdown, με απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα. Ωστόσο η κυβέρνηση της πολιτείας έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει να ξανανοίξουν τα εργοτάξια, τα εργοστάσια παραγωγής και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 28 Σεπτεμβρίου αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που θα καταγράφεται καθημερινά παραμείνει κάτω των 50.

Πηγή: thepresident.gr