Κορωνοϊός: Περισσότερες από 22 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην Κίνα

0
148
ΑΠΕ

Περίπου 22,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έχουν χορηγηθεί στην Κίνα, δήλωσε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος, καθώς η χώρα εντείνει την εκστρατεία εμβολιασμών ενόψει του εορτασμού τον ερχόμενο μήνα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, μια γιορτή κατά την οποία ταξιδεύουν πάρα πολλοί πολίτες της χώρας.

Το πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο έχει διευρύνει την στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού που έχει εξαπολύσει από τα μέσα Δεκεμβρίου για να περιλάβει περισσότερες ομάδες που έχουν προτεραιότητα καθώς αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης στον νέο κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ξεσπάσματα της νόσου τον χειμώνα και την άνοιξη.

“Συνολικά το έργο προχωράει με ομαλό τρόπο”, δήλωσε ο Ζενγκ Γισίν, υποδιευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της COVID-19.

Η Κίνα έχει στόχο να έχει εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος τον Φεβρουάριο, μετέδωσε αυτόν τον μήνα το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο έχει τώρα ως προτεραιότητα εργαζόμενους σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι αυτοί της υγείας, των μεταφορών και οι υπηρεσίες τροφίμων, όπως επίσης τους υπαλλήλους και τους φοιτητές που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Οι ηλικιωμένοι και άλλοι θα πρέπει να περιμένουν.

Ωστόσο η περιοχή Τσαογιάνγκ στην πρωτεύουσα Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να χορηγεί εμβόλια κατά της COVID-19 σε πολίτες που δεν ανήκουν στις ομάδες εργαζομένων σε βασικούς τομείς.

Ορισμένες κοινότητες στην περιοχή Ντονγκτσένγκ ανακοίνωσαν επίσης ότι οι κάτοικοι ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να εμβολιαστούν, αν δεν πάσχουν από άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να καταστήσουν ακατάλληλο τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο δεν διευκρίνισαν πότε θα διατεθούν τα εμβόλια.

Πηγή: thepresident.gr