Κορωνοϊός: 151 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 46 στην Αττική και 38 στην Θεσσαλονίκη

0
80
Eurokinissi

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 151 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα  7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 46 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και 38 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: επτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως, σαράντα έξι κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, τριάντα οκτώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δύο στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ένα στην Π.Ε. Κορινθίας, δύο στην Π.Ε. Αχαΐας, ένα στην Π.Ε. Δράμας, δεκαεπτά (17) στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης ένα στην Π.Ε. Ημαθίας, δύο στην Π.Ε. Ηρακλείου, τρία στην Π.Ε. Κέρκυρας, δύο στην Π.Ε. Κεφαλονιάς, ένα στην Π.Ε. Κοζάνης, έξι στην Π.Ε. Λάρισας, ένα στην Π.Ε. Λέσβου, τρία στην Π.Ε. Μαγνησίας, τέσσερα στην Π.Ε. Πέλλας, ένα στην Π.Ε. Πιερίας, δύο στην Π.Ε. Ροδόπης, ένα στην Π.Ε. Σερρών, ένα στην Π.Ε. Τρικάλων, ένα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, δύο στην Π.Ε. Φλώρινας και ένα στην Π.Ε. Χανίων.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: thepresident.gr