Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου-Χαρίτση: Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνία

0
40

ΑΠΕ

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερος από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

«Μάλιστα, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% έως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο. Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπάει λοιπόν όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», τονίζουν, σχολιάζοντας πως «με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση και ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν γίνει κανόνας». «Ένα κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί», προσθέτουν και καταλήγουν:

«Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Πηγή: thepresident.gr