Κίεβο: Παρά το σφυροκόπημα η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει την Μπαχμούτ

0
48

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, σημειώνοντας ότι έχασαν την προθεσμία να την καταλάβουν πριν από την αργία της 9ης Μαΐου στη Ρωσία, που εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης.

Ουκρανός στρατηγός δήλωσε την Κυριακή ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήλπιζαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ πριν από την σημερινή γιορτή στη Ρωσία κατά την οποία τιμάται η νίκη των σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Ο εχθρός δεν πήρε την Μπαχμούτ”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Σερεβάτι. “Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις θέσεις”, πρόσθεσε.

Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μια ευρέως αναμενόμενη αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει τις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο της Μπαχμούτ για μήνες. Η Ρωσία θεωρεί την κατάληψη της Μπαχμούτ εφαλτήριο για την κατάληψη άλλων ουκρανικών πόλεων.

Πηγή: thepresident.gr