Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του ΑΧΕΠΑ

0
41
ΑΠΕ

Την αναγκαιότητα να γίνονται συχνά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και της βελτίωσης των μέσων ατομικής προστασίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τους 14 εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η Α Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται περιστατικά με Covid-19 , λόγω του ότι 35 εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα καλύπτεται με ελλιπέστατο προσωπικό άλλων τμημάτων , μεγάλο μέρος του οποίου είναι έκτακτοι που σε λίγο απολύονται (σ.σ. λόγω λήξης των συμβάσεων τους)

«Η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε ως βασικό αίτημα την σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού. Συνεχίζουν να γίνονται στο Νοσοκομείο μετακινήσεις προσωπικού προς την κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ και σε Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντας το ΑΧΕΠΑ που είναι νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό.Οι αδειούχοι με την επιστροφή τους κάνουν το τεστ και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων (μπορεί και σε δύο ημέρες) εργάζονται κανονικά. Πώς προστατεύονται ασθενείς και προσωπικό εάν βγουν θετικοί;» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: thepresident.gr