Βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας στον καιρό για το επόμενο διάστημα
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο να επισημαίνει ότι οι περισσότερες περιοχές θα έχουν αίθριο καιρό. Στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένονται λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικά προς βόρεια με ένταση 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 27 έως 29 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς. Στην Αττική αναμένονται αίθριοι καιροί με τους ανέμους να πνέουν από δυτικά, 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, οι παροδικές νεφώσεις συνοδευόμενες από πιθανότητα τοπικών βροχών θα επικρατούν, με θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, τα φαινόμενα βροχής θα μειωθούν σημαντικά, με την ηλιοφάνεια να έχει τον πρώτο λόγο σε όλη τη χώρα, εκτός από το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να σημειωθεί βροχή μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και από την Πέμπτη αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: newsbomb.gr