Καλοκαιριάτικος καιρός στην Ελλάδα με προειδοποίηση για μεταβολές μετά τις 20 Οκτωβρίου
Ο καιρός της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει μια καλοκαιρινή διάθεση, με γενική ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και άνοδο της θερμοκρασίας. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας ανέφερε σχετικά με την εξέλιξη του καιρού.

Σύμφωνα με τον Χατζηγρίβα, από τη Δευτέρα αναμένεται ουσιαστική βελτίωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, αν και τις πρωινές ώρες ενδέχεται να έχουμε ελαφρά ψύχρα και λίγες τοπικές ομίχλες. Μοναδική παραφωνία διαφαίνεται το διήμερο Τετάρτης προς Πέμπτη, όπου θα σημειωθούν κάποια φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και περιοχές της Δυτικής Στερεάς και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο αναμένονται τοπικά έντονες καταιγίδες.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή οι άνεμοι θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα στραφούν σε νοτιάδες, με την θερμοκρασία να αυξάνεται αισθητά, κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές και εσωτερικές περιοχές. Παράλληλα, αναμένεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις γνωστές ευαίσθητες περιοχές.

Ενώ υπάρχουν παράπονα για τη ζέστη, ο Χατζηγρίβας επισημαίνει ότι τέτοιες θερμοκρασιακές μεταβολές είναι φυσιολογικές κατά τη διάρκεια της μεταβατικής εποχής. Αναμένονται πάντως καιρούς που θα φέρουν χειμερινές συνθήκες μετά το δεύτερο μισό του μήνα γύρω από τις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr