Ηλιόλουστες ημέρες με άνοδο της θερμοκρασίας έρχονται αυτή την εβδομάδα
Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ηλιόλουστες συνθήκες, σε αντίθεση με σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οπότε και περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Το πρωί θα υπάρξουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Στα δυτικά ηπειρωτικά, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω τοπικών ομίχλων, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί, έντασης 3 έως 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, και από 26 έως 29 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μοιράστηκε τις προβλέψεις του στο Newsbomb.gr, τονίζοντας ότι από την Τετάρτη ο καιρός θα είναι περισσότερο ζεστός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Η Τρίτη θα κυλήσει επίσης ηλιόλουστα, με θερμοκρασίες που δεν θα σημειώσουν σημαντικές αλλαγές και θα είναι 27 έως 29 βαθμοί στις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Η Αττική σήμερα θα έχει αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου και βορειοδυτικούς ανέμους 4 μποφόρ. Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη θα έχει επίσης ηλιόλουστο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ξεπερνώντας τους 30°C, και μπορεί να φτάσουν μέχρι τους 31°C το Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τις βροχές, αυτές αναμένονται μόνο την Τετάρτη και το Σάββατο, και συγκεκριμένα το μεσημέρι στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ οι ελάχιστες συννεφιές θα παρατηρηθούν την Πέμπτη και Παρασκευή. Οι πρωινές ομίχλες θα υποχωρήσουν την Κυριακή, με νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: newsbomb.gr