Φθινόπωρο με Καλοκαιρινές Θερμοκρασίες στην Ελλάδα
Ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου. Σύμφωνα με το meteo.gr, την περασμένη Πέμπτη, θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές, όπως στην Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, στο Γαλαξίδι η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 35.2 °C, ενώ ακολούθησαν ο Αυλώνας Αττικής με 34.9 °C και οι Άμφισσα και Θήβα – Νέα Οδός με 34.7 °C.

Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και την Παρασκευή, με 101 από τους 516 ενεργούς σταθμούς να καταγράφουν θερμοκρασίες άνω των 30 °C, που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 20%. Επιπλέον, σε 443 σταθμούς, ήτοι περίπου 86%, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 °C. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάς, σημειώνει ότι το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου φαίνεται να έχει καλοκαιρινές διαθέσεις, με το απόλυτο μέγιστο να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Κυριακή 13-10-2024, οι αραιές νεφώσεις θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική χώρα, όπου αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αυτές θα σημειώσουν πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθούν από 22 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 26 έως 29 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα είναι από 24 έως 26 βαθμούς. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbomb.gr