«Ερχονται Δυνατές Καταιγίδες και Πτώση Θερμοκρασίας την Επόμενη Εβδομάδα»
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του OPEN, προειδοποιεί για ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Δημοσιεύοντας την έκτακτη προειδοποίηση της ΕΜΥ, τονίζει ότι ο καιρός θα δείξει το “κακό” του πρόσωπο σήμερα και αύριο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Αναμένονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8, πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ. Αυτοί οι άνεμοι θα επηρεάσουν περιοχές όπως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία και άλλες περιοχές μέχρι τη Δευτέρα.

Από το απόγευμα της Κυριακής έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδίως στη βόρεια και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, με τις θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα να μην υπερβαίνουν τους 22 και 25 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Ο Μαρουσάκης αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΜΥ περί πανικού. Επισημαίνει ότι η ενημέρωση για τον καιρό έχει σοβαρότητα και δεν είναι πεδίο για διαφωνίες. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας το παρελθόν ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις προειδοποιήσεις για κακοκαιρία.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι καιρικές προγνώσεις είναι χρήσιμες και επισημαίνει την ανάγκη προετοιμασίας ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται. Η κακοκαιρία που πλησιάζει απαιτεί προσοχή από όλους.

Πηγή: newsbomb.gr