Αναμένουμε σφοδρή αλλαγή καιρού με πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα
Ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 32℃ με 34℃. Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται σημαντική αλλαγή, καθώς θα σημειωθεί μια απότομη σύγκρουση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών, προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, οι βροχές θα αρχίσουν από τα βορειοδυτικά και θα επηρεάσουν σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές, με σποραδικές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη. Το βράδυ της Κυριακής, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρόγνωση για τη Δευτέρα, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν, με αυξημένες νεφώσεις σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και καταιγίδες. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη την Ελλάδα, με τις τιμές να υποχωρούν στους 24℃ με 26℃ σε πολλές περιοχές.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 29℃ με 31℃, με τοπικές αυξήσεις στους θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πιθανές πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές στα νότια νησιά, και δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στη θερμοκρασία.

Πηγή: newsbomb.gr