Αλλαγή του Καιρού στον Σεπτέμβρη με Ερχόμενη Βροχή και Χαμηλές Θερμοκρασίες
Αυτές τις μέρες ζούμε τις τελευταίες στιγμές καλοκαιρινού καιρού, ωστόσο ο Σεπτέμβρης αναμένεται να μας φέρει αλλαγές, με τα μπουφάν να κάνουν την εμφάνισή τους. Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα θυμίζει καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας υπογράμμισε ότι η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί «πρωταθλήτρια» θερμοκρασίας στην Ευρώπη.

Από την Κυριακή το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το φθινόπωρο θα δείξει την πραγματική του μορφή. Αρχικά, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, ωστόσο από τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα βορειοδυτικά και βαθμιαία θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων και της Εύβοιας. Αναμένονται βροχές, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι καταιγίδες στα βορειοανατολικά θα ενταθούν, ενώ στα δυτικά η κατάσταση θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια θα φτάσουν τους 4 έως 6 μποφόρ. Στη συνέχεια, από το μεσημέρι, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στους 28 με 30 βαθμούς. Σε ορισμένες περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων, θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, με μια σημαντική πτώση να αναμένεται το απόγευμα στα βόρεια.

Πηγή: newsbomb.gr