Αλλαγή του Καιρού με Βροχές και Καταιγίδες στην Ελλάδα
Αναμένεται σημαντική μεταβολή στο καιρικό σκηνικό της χώρας μας, με βροχές και καταιγίδες να πλησιάζουν. Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 28 έως 30 βαθμούς, ενώ σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Από την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολές, με αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, από τις μεσημβρινές ώρες, θα παρατηρηθεί αλλαγή στα βορειοδυτικά τμήματα, με την πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων να είναι σε αύξουσα τάση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, ενισχυόμενοι σταδιακά από 3 έως 5 μποφόρ και τελικά 6 μποφόρ.

Από τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν περιοχές όπως η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, ενώ θα επεκταθούν σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στην Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση της τάξεως των 6 με 7 βαθμών, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος από την Πέμπτη έως το Σάββατο, με μικρές πιθανότητες όμβρων κυρίως στα ορεινά την Πέμπτη. Πηγή: newsbomb.gr