Αλλαγές καιρού στην Ελλάδα με άνοδο θερμοκρασίας και έλευση αντικυκλώνα
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα, ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στη θάλασσα, όπου δημιουργούνται οι τυφώνες. Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος στάθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι, παρά την έλλειψη «τέτοιων καταστάσεων» στη Μεσόγειο, έχουν παρατηρηθεί πρωτοφανή φαινόμενα τα τελευταία χρόνια που μας επηρεάζουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα αρχίσει η πτώση. Αναφορικά με την κακοκαιρία, ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάς, δήλωσε ότι για το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες εκπλήξεις, εκτός από μερικά φαινόμενα στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανομβρία που επικρατεί στη χώρα συνεχίζεται, με τις αρνητικές συνέπειες να είναι εμφανείς παρά τις sporadic βροχές. Από την επόμενη εβδομάδα, ένας αντικυκλώνας που δημιουργείται στην Κεντρική Μεσόγειο θα εμποδίσει άλλα καιρικά συστήματα να επηρεάσουν τη χώρα μας.

Οι καιρικές συνθήκες για το υπόλοιπο τριήμερο περιλαμβάνουν αραιές νεφώσεις, ενώ οι άμεσες θερμοκρασίες και οι άνεμοι θα κυμαίνονται μεταξύ 3 και 5 μποφόρ. Η κατάσταση της ορατότητας αναμένεται να είναι περιορισμένη το πρωί και το βράδυ, με πιθανές ομίχλες.

Πηγή: newsbomb.gr