Κ.Ζέρβας: Προχωράμε με σταθερότητα και σχέδιο

0
42

«Προχωράμε βήμα – βήμα, με σταθερότητα και σχέδιο. Στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε απλά στην καθημερινότητα. Αυτός είναι χαμηλός στόχος. Προχωράμε το μεγάλο comeback της Θεσσαλονίκης ως πόλης πρωταγωνίστριας σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2022 που σημαδεύτηκε από αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης.

«Ο δήμος του χαλαρά, του δεν βαριέσαι, της ατάκας και της εξυπνάδας και του δημάρχου ή των αντιδημάρχων που ερχόταν μεσημέρι στο δημαρχείο έχει περάσει», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του για τον προϋπολογισμό, που διαμορφώνεται στο ύψος των 407.900.0000 ευρώ κι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

«Ο προϋπολογισμός είναι απολύτως ρεαλιστικός, χωρίς φτιασίδια, χωρίς ωραιοποιήσεις και ψιλά γράμματα. Είναι φιλόδοξος, αντανακλά τη βούλησή μας να πάμε καλύτερα, πιο δυνατά, πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη. Αναπτυξιακός, κοινωνικά αλληλέγγυος γιατί αυτό επιτάσσουν οι δύσκολες συνθήκες. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, κανείς αβοήθητος στην πόλη. Ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά που μας δίνει το νοικοκύρεμα των πόρων», υπογράμμισε ακόμη ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, αναλύοντας τον προϋπολογισμό κι αφού στάθηκε ειδικότερα στα τεχνικά έργα, στη διεκδίκηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την πολιτική οικονομικών ελαφρύνσεων, είπε πως πρόκειται για έναν «προϋπολογισμό αλήθειας, ενός δήμου που στέκεται γερά στα πόδια του και κοιτάζει μπροστά, προχωρώντας με έργα και δράσεις».

Με την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι κατέθεσαν στο προεδρείο εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο όμως δεν τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, με βάσει τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής και Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου δεν ήταν ολοκληρωμένο και δεν πληρούσε τις νόμιμες παραμέτρους.

Η απόφαση να μην τεθεί σε ψήφιση το εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού οδήγησε δημοτικούς συμβούλους να αποχωρήσουν από τη συζήτηση. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης παρατήρησε ότι ο προϋπολογισμός συζητήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας πως «εάν γινόταν εγκαίρως θα μπορούσε να έχει ευρύτερη αποδοχή». Ο Γιώργος Ορφανός ήταν πιο «καυστικός» απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο λέγοντας πως «ως διοίκηση βάλατε ψηλά τον πήχη, αλλά περάσατε από κάτω», ενώ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε πως ο προϋπολογισμός είναι «ταξικός και ζημιογόνονος και δεν είναι όλων των Θεσσαλονικέων».

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ο κ.Ζέρβας είπε: «Μην κάνετε κακό σε αυτήν την πόλη. Η πόλη θέλει, πρέπει και μπορεί να προχωρήσει».

Πηγή: thepresident.gr