Κ.Βελόπουλος: Χρωστάμε περίπου μισό δισ. και η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη

0
86

ΑΠΕ

«Τα κόμματα ανταγωνίζονται στην Oλυμπιάδα του χρέους. Η Ελλάδα κατέχει το χρυσό με 400 δισ.χρέος! Το χρυσό κατέχει και η ΝΔ μεταξύ των κομμάτων της Ευρώπης με 350 εκατ. ευρώ χρέος. Το αργυρό πάει στο ΠΑΣΟΚ με 290 εκατ. χρέος» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς».

«Μιλάτε για επενδύσεις και κάθε δυο με τρεις μήνες φέρνετε και ένα καινούργιο επενδυτικό νομοσχέδιο. Πώς θα γίνουν επενδύσεις όταν υπάρχει υπερφορολόγηση; Όταν οι εφοριακοί έχουν τσακίσει τις εταιρείες; Όταν στις άλλες χώρες η φορολόγηση είναι ελάχιστη», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Διαλύσατε την αυτοκινητοβιομηχανία της Ελλάδας και τώρα φέρατε πάλι νόμο για τις επενδύσεις. Και τι κάνατε; Τίποτα. Αντίθετα η Ρουμανία μέσα σε τρία χρόνια μας ξεπέρασε σε ΑΕΠ. Πώς; Αν πάτε να ιδρύσετε εταιρεία στην Ρουμανία ο φόρος επί του τζίρου είναι 1%. Επίσης μπορείτε να την ιδρύσετε και από απόσταση. Εδώ όμως μιλάμε για την χώρα των γραφειοκρατικών γραναζιών. Χωρίς λάδι δεν κινείται τίποτα. Αυτό είναι το κράτος σας. Το άθλιο κράτος σας».

«Χρωστάμε περίπου μισό δισ. και η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη. Με χρέος 176 δισ. μπήκαμε στα μνημόνια και σήμερα κοντά στα 400 δισ. μας λέτε ότι έχουμε ανάπτυξη! Έχετε σπαταλήσει 43 δισ. δανεικά μέσα σε δυο χρόνια πανδημίας και δεν κατασκευάσατε ούτε μία ΜΕΘ. Όμως η ακρίβεια σήμερα καλπάζει», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Η μόνη λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και την ενέργεια και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Δεν συνειδητοποιείτε ότι με την πολιτική που εφαρμόζετε θα αυξηθεί ο πληθωρισμός. Έχετε κάνει δυσβάστακτο το κόστος της ενέργειας για τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι μειωμένα τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά 3,1%, προφανώς επειδή έχει μειωθεί η απασχόληση. Και τα νούμερα κύριοι δεν λένε ποτέ ψέματα. Ψέματα λέτε μόνον εσείς. Όλες οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν και θα γίνουν έως το 2024 υπολογίζονται στα 11 δισ. ευρώ. Όσο δηλαδή περίπου το μισό του ελλείμματος του 2020. Δηλαδή μιλάμε για ζημία του κράτους. Πραγματικά πιστεύετε πως έτσι έχει μέλλον η Ελλάδα;».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ενέργειας.

«Κάνετε έγκλημα και στην ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δένδιας είπαν όχι στην εξόρυξη φυσικού αερίου. Την ενεργειακή φιλοσοφία της Κύπρου έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντίθετα εμείς προτιμάμε να εισάγουμε πανάκριβο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ. Μπορούμε όμως να έχουμε φθηνό ρεύμα. Μπορεί ο Έλληνας να μην φοβάται να ανοίξει το κλιματιστικό του. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη φωνή της λογικής, τη φωνή της Ελληνικής Λύσης. Έχουμε κοιτάσματα φυσικού αερίου. Ας κάνουμε εξόρυξη. Και απορώ πώς ο πρωθυπουργός είπε ψέματα από το βήμα της Βουλής ότι ο λιγνίτης στοιχίζει ακριβά σε σχέση με το παραγόμενο ρεύμα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: thepresident.gr