Κ.Αχ.Καραμανλής: Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «πρόοδος ή οπισθοχώρηση»

0
27

ΑΠΕ

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες, είναι «πρόοδος ή οπισθοχώρηση», όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Liberal.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν την ουσιαστική και όχι ψευδεπίγραφη πρόοδο. «Εμείς, στη ΝΔ, αποζητούμε τη σύγκριση. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εκτός ορίων πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι πολίτες ξέρουν ότι η δική μας διακυβέρνηση έβαλε ξανά τα πράγματα σε μια σειρά, ανόρθωσε την οικονομία, γυρίσαμε στην ανάπτυξη, αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις και σταθήκαμε όρθιοι, ενισχύσαμε τη διεθνή θέση της χώρας, θωρακίσαμε τα σύνορα μας». «Δεν τα έχουμε κάνει όλα τέλεια, σίγουρα. Αλλά οι πολίτες σκέφτονται με ποιον αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, να απαντήσουμε αν χρειαστεί στην τουρκική προκλητικότητα. Οι πολίτες ξέρουν. Γι’ αυτό και στο ερώτημα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, η απάντηση είναι προφανής», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρωτοφανή συνέπεια, επεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται, δίνοντας το παράδειγμα των άμεσων πρωτοβουλιών που έλαβε με τη φορολόγηση των υπερκερδών στην αγορά ενέργειας. Σχετικά με τον νόμο της απλής αναλογικής τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να την αφήσει πίσω του σαν νάρκη. Άλλωστε, η συνταγή αυτή έρχεται απ’ τα παλιά. Το ίδιο είχε γίνει και το 1989. Γι’ αυτό και η πρώτη κάλπη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο».

Όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στην Βουλή, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι «είναι μία κίνηση με το βλέμμα, δυστυχώς, στο χτες και στον πολύ κακό εαυτό του. Με τη δήλωση αποχής από το Κοινοβούλιο, επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της πρότασης δυσπιστίας που οι ίδιοι κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες. Όμως, η αμφισβήτηση του αποτελέσματος μίας απόλυτα δημοκρατικής διαδικασίας, στην πραγματικότητα συνιστά η ίδια εκτροπή από τη κοινοβουλευτική νομιμότητα». Πρόσθεσε, δε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν σέβεται τα αποτελέσματα των δημοκρατικών διαδικασιών, όπως έγινε και με το δημοψήφισμα. Όπως έχει, επίσης, αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα αποτελέσματα της τακτικής που ακολουθεί, όπως δηλαδή συνέβη και το 2015». Διερωτήθηκε, μάλιστα, όταν ο δημόσιος διάλογος διολισθαίνει επικίνδυνα, με φράσεις όπως «θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία είτε με το καλό, είτε με το κακό», πού αποσκοπεί εν τέλει αυτή η τακτική. «Ποιος είναι ο κατά ΣΥΡΙΖΑ ορισμός της δημοκρατίας; Σημαίνει, μήπως, ότι δεν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αν δεν είναι το επιθυμητό; Όταν διατυπώνονται απόψεις ότι η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία, μήπως τελικά υπονοούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές; Αυτή είναι η συριζαϊκή σταυροφορία διάσωσης των θεσμών;», επεσήμανε

Κληθείς να σχολιάσει το «παρών» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε: «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε και πάλι με ευτελή προσχήματα την απαιτούμενη πολιτική συναίνεση, απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Και αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της επιλεκτικής δημοκρατικής του ευαισθησίας. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι όπως κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ “έκλεινε το μάτι” στη Χρυσή Αυγή, το ίδιο κάνει και με τον Κασιδιάρη και τους ψηφοφόρους του».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται σε όλη την χώρα, Ειδικότερα, σημείωσε: «Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων, ύψους άνω των 13 δισ. Μέσα σε 3,5 χρόνια καταφέραμε να δημοπρατήσουμε έργα πάνω από 10 δισ. Και από αυτά, να συμβασιοποιήσουμε -δηλαδή υλοποιούνται ήδη- έργα σχεδόν 5 δισ. Τόσο πολλά έργα να ξεκινούν σε τόσο σύντομο χρόνο, δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα ποτέ στο παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δική του περίοδο, σε 4,5 χρόνια, ξέρετε πόσα έργα συμβασιοποίησε; Οκτακόσια εκατ. ευρώ. Αυτά λέει η σύγκριση. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Τέλος, ο υπουργός μίλησε και για τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, τονίζοντας πως «Ελλάδα θα πει ανθρωπιά». «Είναι από τις φορές που οι λέξεις είναι φτωχές», σχολίασε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συγκλονιστική τραγωδία. Δήλωσε περήφανος για τους συμπατριώτες μας που βοηθούν τους γείτονές μας και είναι πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος που οι γείτονές μας υποδέχθηκαν τους Έλληνες διασώστες. «Η ανθρωπιά δεν μπαίνει στο ζύγι με κανένα συμφέρον. Στο κάτω-κάτω, έτσι ήμασταν πάντα οι Έλληνες. Αυτό θα πει Ελλάδα. Ανθρωπιά.», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: thepresident.gr