Ιταλία: Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την θέση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

0
52

ΑΠΕ

Στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης, υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, αναφέρεται σε επιστολή του προς την ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η Ευρώπη, ενωμένη, πρέπει να ζητήσει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», γράφει ο Ντι Μάιο. Προσθέτει ότι η Ιταλία κινήθηκε άμεσα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου με υπογραφή νέων συμφωνιών.

«Υπάρχει μια σειρά από σημαντικά στοιχεία, που επιβάλλει να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή. Στοιχεία που επιβάλλουν να δοθεί νέα ώθηση, στην Ευρώπη, στο πνεύμα συλλογικότητας, το οποίο χαρακτήρισε την πρώτη απάντηση στον κορωνοϊό, και που σήμερα θα έπρεπε να μας προτρέψουν να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πρόκληση που στοχεύει στο να οριστεί ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Όπως και να πετύχουμε, σε διατλαντικό επίπεδο, έναν ακόμη σημαντικότερο συντονισμό σε ό,τι αφορά θέματα οικονομικού και στρατηγικού χαρακτήρα», υπογραμμίζει ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, προσθέτει ότι η χώρα του, στο πλαίσιο των νέων διεθνών εξελίξεων, επιθυμεί να ενισχύσει τις σχέσεις και να αυξήσει τις συναλλαγές με χώρες που θέλουν να διαδραματίσουν όλο και σημαντικότερο ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι η Ινδία.

Πηγή: thepresident.gr