Ιράν: Σαράντα ξένοι έχουν συλληφθεί για ανάμιξη σε διαμαρτυρίες

0
27
ΑΠΕ

Το Ιράν, το οποίο έχει κατηγορήσει «ξένους αντιπάλους» για τις διαμαρτυρίες που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο μιας γυναίκας, η οποία είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, ανακοίνωσε σήμερα ότι 40 ξένοι υπήκοοι έχουν συλληφθεί για το ρόλο τους στην αναταραχή.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην Ισλαμική Δημοκρατία μετά το θάνατο της 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί, που είχε τεθεί υπό κράτηση στις 16 Σεπτεμβρίου από την αστυνομία ηθών επειδή η ενδυμασία της θεωρήθηκε «ανάρμοστη».

«Μέχρι στιγμής, 40 ξένοι υπήκοοι έχουν συλληφθεί για την ανάμιξή τους στις διαμαρτυρίες», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης Μασούντ Σετιαγεσί χωρίς να αποκαλύψει τις εθνικότητές τους.

Το Σεπτέμβριο η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει πως εννέα Ευρωπαίοι είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στις διαματυρίες.

Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει ξένους εχθρούς και τους πράκτορές τους ότι ενορχήστρωσαν τις διαμαρτυρίες, οι οποίες μετατράπηκαν σε λαϊκή εξέγερση από Ιρανούς προερχόμενους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε μια από τις πιο τολμηρές αμφισβητήσεις των ιερωμένων που κυβερνούν από την επανάσταση του 1979.

Πηγή: thepresident.gr