ΗΠΑ-Βουλή των Αντιπροσώπων: Ο Τσιπ Ρόι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη θέση της Λιζ Τσέινι

0
42
ΑΠΕ

O Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τσιπ Ρόι, ένας συντηρητικός από το Τέξας με δύο κοινοβουλευτικές θητείες , δήλωσε, χθες, πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την τρίτη θέση στην ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε αντικατάσταση της Λιζ Τσέινι, που απομακρύνθηκε προχθές από τα καθήκοντά της.

«Θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο Ρόι στους δημοσιογράφους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε μία ανακοίνωση ασκώντας κριτική στον Ρόι και διακηρύσσοντας ξανά ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της βουλευτού Ελίζ Στέφανικ.

Ο Ρόι, ένας συντηρητικός που έχει διατελέσει πρώην προσωπάρχης του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, μπορεί να υποστηριχθεί από τη δεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών (House Freedom Caucus,) η οποία ασκεί επιρροή εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι συντηρητικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων διαμαρτύρονται για τις πιο μετριοπαθείς επιλογές της Στέφανικ στις ψηφοφορίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αντίθεσή της στο νόμο που ψήφισαν οι Ρεπουμπλικάνοι το 2017 για τη μείωση της φορολογίας. Την περίοδο εκείνη η ίδια υποστήριζε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα έπληττε τους ψηφοφόρους της στη Νέα Υόρκη, που θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα χρήματα στην εφορία κάθε χρόνο.

Από τότε η Στέφανικ συντάχθηκε με τη δεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων και υπερασπίστηκε δυναμικά τον Τραμπ στη διάρκεια της πρώτης παραπομπής του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενδεχόμενο να τείνουν προς την εκλογή μιας γυναίκας για την αντικατάσταση της Τσέινι, με δεδομένο ότι στις δύο κορυφαίες θέσεις ηγεσίας του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκονται άντρες, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει παραδοσιακά δυσκολίες στην προσέγγιση γυναικών-ψηφοφόρων στις προαστιακές περιοχές.

Πηγή: thepresident.gr