ΗΠΑ: Πάνω από 1,25 εκατομμύρια επιβάτες ελέγχθηκαν σε αμερικανικά αεροδρόμια

0
140

Η αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι πέρασαν από έλεγχο ασφαλείας 1,28 εκατομμύρια επιβάτες χθες Κυριακή σε αμερικανικά αεροδρόμια, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου, όταν και εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η ζήτηση για τα ταξίδια κατέγραψε κατακόρυφη πτώση.

Ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ παραμένει μειωμένος κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια ημερομηνία πέρυσι, όμως η χθεσινή ημέρα είναι η έκτη, το τελευταίο δεκαήμερο, κατά την οποία ο όγκος των επιβατών υπερέβη το 1 εκατομμύριο. Η αύξηση αυτή καταγράφηκε παρά τις συστάσεις των αξιωματούχων δημόσιας υγείας προς τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την περίοδο των εορτών, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερα από 19 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και 333.180 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, περίπου 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει από τον έλεγχο σε αμερικανικά αεροδρόμια, σε σύγκριση με σχεδόν 25 εκατομμύρια την ίδια περίοδο, πέρυσι.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να λάβουν επιπλέον βοήθεια ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πακέτο ενίσχυσης έναντι της Covid-19 χθες. Βάσει της νέου πακέτου μέτρων, απαιτείται από τις εταιρείες American Airlines και United Airlines να επανεντάξουν περισσότερους από 32.000 εργαζομένους στα μισθολόγιά τους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών τον Οκτώβριο.

Πηγή: thepresident.gr