Ιορδανία: Έξι ασθενείς πέθαναν λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου σε νοσοκομείο του Αμάν

0
38
UNSPLASH

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιορδανία, λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να συγκρατήσουν τους οργισμένους συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του ιδρύματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Οι πηγές είπαν ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες ασθενών με Covid-19 στο νέο, κρατικό νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν.

Ο υπουργός Υγείας Νατίρ Ομπεϊντάτ νωρίτερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο και είχε συνάντηση με το προσωπικό την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή για να αποτρέψουν ταραχές με τους συγγενείς των ασθενών.

Η Ιορδανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των μολύνσεων, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη γρήγορη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα και επανέφερε το πλήρες λοκντάουν κάθε Παρασκευή.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 8.300 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο.

Μέχρι σήμερα στην Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 385.533 κρούσματα και 5.224 θάνατοι από Covid-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο αυτό λίγο αργότερα.

Πηγή: thepresident.gr