Ικανοποίηση από το Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας

0
140

ΑΠΕ

Ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο της 13ης ενισχυμένης εποπτείας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που συνεχίζουν να δημιουργούνται από την πανδημία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Εurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι η 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, διαπιστώνει ότι η χώρα έχει λάβει επιπλέον βήματα για να επιτύχει τις δεσμεύσεις της, και παρά κάποιες καθυστερήσεις, υπάρχει πρόοδος σε διάφορους μεταρρυθμιστικούς τομείς. “Σε ορισμένους τομείς, αξιολογούμε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει την απαραίτητη δράση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες”, είπε ο Π. Τζεντιλόνι. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που θα δημοσιοποιηθεί το Μάιο, συνδέεται με μέτρα ελάφρυνσης του χρέους από το Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη «θετική αξιολόγηση της 13ης έκθεσης των θεσμών για την ελληνική οικονομία και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ακόμα και υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες». Τόνισε ωστόσο, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, καθώς δεν έχουν εφαρμοστεί όλες όσες είχαν συμφωνηθεί πριν από καιρό και σημείωσε ότι το Eurogroup θα εξετάσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων το Μάιο, στο πλαίσιο της 14ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας. «Ως ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, ο ESM έχει ειδική σχέση με τη χώρα, ως μακροπρόθεσμος εταίρος και με κοινό συμφέρον για την οικονομική της επιτυχία», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πηγή: thepresident.gr