ΗΑΕ: Εμβολιαστικό κέντρο για τη χορήγηση του Sinopharm στους Κινέζους πολίτες

0
60
ΑΠΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα προσφέρουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 της κινεζικής Sinopharm σε Κινέζους πολίτες, που επισκέπτονται το αναφερόμενο περιφερειακό, τουριστικό και επιχειρηματικό κέντρο.

Πρόκειται για τους πρώτους μη μόνιμους κατοίκους των ΗΑΕ που θα δικαιούνται εμβολιασμό από το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας κατά της COVID-19.

Οι Κινέζοι πολίτες με ηλικία άνω των 16 ετών, που έχουν βίζα σύντομης παραμονής, μπορούν να λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου της Sinopharm στο Ντουμπάι, όπως μετέδωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΑΕ και της Κίνας για την ίδρυση ενός περιφερειακού κέντρου εμβολιασμού.

Τα ΗΑΕ είχαν ηγετικό ρόλο στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, που παράγεται από την κινεζική κρατική εταιρία φαρμάκων Sinopharm, και άρχισαν την παραγωγή του μέσω μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Sinopharm και της τεχνολογικής εταιρίας Group 42, με έδρα το Αμπού Ντάμπι.

Τα ΗΑΕ με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν εμβολιάσει περίπου το 73% του πληθυσμού τους που είχε νόμιμο δικαίωμα εμβολιασμού, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα ΗΑΕ ανέφεραν χθες, 1.512 νέες μολύνσεις, με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει στις 557.610 μολύνσεις, ενώ έχουν καταγραφεί 1.654 θάνατοι από την COVID-19.

Στην αναφερόμενη αραβική χώρα του Κόλπου προσφέρονται τέσσερα εμβόλια, ενώ ανακοινώθηκε μέσα στο μήνα, ότι θα αρχίσει η χορήγηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Sinopharm.

Πηγή: thepresident.gr