Η ρωσική ταινία «Ο κανένας» του Ιλιά Ναϊσούλερ σπάει τα ταμεία στις ΗΠΑ

0
27
ΑΠΕ

Η ρωσική αστυνομική ταινία θρίλερ «Ο κανένας», η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έσπασε τα ταμεία στις ΗΠΑ, θα αρχίσει να προβάλλεται σε όλο τον κόσμο και σύντομα θα προβληθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε στο πρακτορείο TASS o σκηνοθέτης της Ιλιά Ναϊσούλερ.

«Η προβολή της προγραμματίζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτή τη στιγμή η ταινία προβάλλεται στην Ρωσία, στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία, ενώ τον Απρίλιο θα αρχίσει να προβάλλεται στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και εν συνεχεία στην Ευρώπη, στον βαθμό που θα αρχίσουν να ανοίγουν οι κινηματογράφοι».

Το αστυνομικό θρίλερ «Ο κανένας» έκανε εισπράξεις από τις πρώτες μέρες που άρχισε να προβάλλεται στις ΗΠΑ (από τις 18 Μαρτίου) 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 16 εκατομμύρια δολάρια. Γενικά οι μέχρι τώρα εισπράξεις σε όλο τον κόσμο ανέρχονται στα 11,7 εκατομμύρια.

Μια τέτοια επιτυχία ήταν απρόσμενη, δήλωσε ο Ιλιά Ναϊσούλερ προσθέτοντας ότι είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που είχε η ταινία τόσο στην Αμερική όσο και στην Ρωσία όπως και ότι θα συνεχίσει την συνεργασία με τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ.

Η ταινία «Ο κανένας» έχει ως θέμα την καθημερινή ζωή ενός μεσήλικα άνδρα, η οποία κυλάει ανάμεσα στο σπίτι και τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα όμως ο κεντρικός αυτός ήρωας έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Κάποτε έβγαζε τα προς το ζην σκοτώνοντας ανθρώπους. Εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για το χρήμα. Κάποια στιγμή όμως αναγκάζεται να θυμηθεί τις παλιές του αυτές συνήθειες, όταν προσπαθεί να σώσει από χούλιγκανς μια γυναίκα, τραυματίζοντας έναν από αυτούς που της είχαν επιτεθεί. Ο άνθρωπος όμως που τραυμάτισε είναι ο αδερφός ενός τοπικού αρχηγού συμμορίας του υποκόσμου, ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση.

Κύριος πρωταγωνιστής στην ταινία είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Μπομπ ‘Οντεκερκ (έπαιζε στις σειρές «Breaking Bad», «Better Call Saul»). Παίζουν επίσης ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Λόιντ, η Δανέζα ηθοποιός Κόνι Νίλσεν και οι Ρώσοι ηθοποιοί Αλεξέι Σερεμπριακόφ και Αλεξάντρ Παλ.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Ντέρεκ Κόλσταντ, γνωστός από το σενάριο της ταινίας John Wick.

Πηγή: thepresident.gr