Η πρώτη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ έφθασε στις ανταρτοκρατούμενς ζώνες στη Συρία

0
15

ΑΠΕ

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ εισήλθε σήμερα για πρώτη φορά μετά τον φονικό σεισμό στις ανταρτοκρατούμενες ζώνες της βορειοδυτικής Συρίας, προκειμένου να αποτιμήσει τις ανάγκες των περιοχών αυτών, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αντιπροσωπεία εισήλθε από το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία Μπαμπ-αλ-Χάουα — η καθυστέρηση της άφιξης διεθνούς βοήθειας επικρίθηκε από τους διασώστες και τους τοπικούς μαχητές.

Συναντήθηκε με αξιωματούχους από τη συριακή πλευρά του περάσματος, του μοναδικού μέχρι σήμερα σημείου εισόδου της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η αντιπροσωπεία μετέβη στη συνέχεια σε ένα κέντρο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) στη Σαρμάντα, προτού συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AFP.

Μια αποστολή που αποτελείται από διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Τουρκία για να διασχίσει τα σύνορα. “Είναι κατά ένα μεγάλο μέρος μια αποστολή αποτίμησης”, δήλωσε στο AFP ο Κεν Γκρόσλι, διευθυντής του PAM.

Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ περιλαμβάνει δύο αξιωματούχους του Γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), τον Ντέιβιντ Κάρντεν και τη Σαντζάνα Κάζι.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών που συγκλόνισε στις 6 Φεβρουαρίου τη Συρία και την Τουρκία προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 35.000 ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.600 στη Συρία.

Πηγή: thepresident.gr