Η Πορτογαλία υποστηρίζει τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά των Ρώσων ολιγαρχών

0
27

ΑΠΕ

Η Πορτογαλία θα εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα κατά των Ρώσων ολιγαρχών που έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και αν όσοι υπόκεινται σε κυρώσεις είναι Πορτογάλοι πολίτες, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αποκτήσει την πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο του 2021 βάσει ενός νόμου που έδινε το δικαίωμα της πολιτογράφησης σε απογόνους των Σεφαραδειτών εβραίων που είχαν εκδιωχθεί από την Ιβηρική χερσόνησο κατά την περίοδο της Μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης.

Ο Αμπράμοβιτς είναι μεταξύ των πολλών Ρώσων δισεκατομμυριούχων που αναμένεται να προστεθούν σήμερα στην μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων που επέβαλλε η Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.

«Οι κυρώσεις αυτές υποστηρίχθηκαν από τις πορτογαλικές αρχές και (θα) επιβληθούν απαρέγκλιτα» δήλωσε ο Σάντος Σίλβα κατά την διάρκεια ομιλίας του στην βουλή. «Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν αυτοί που είχαν αιτηθεί να λάβουν άδεια παραμονής για επενδυτικούς λόγους ή αν είναι Πορτογάλοι πολίτες».

Πηγή: thepresident.gr