Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ρωσικά αερόστατα

0
29

ΑΠΕ

Έξι ρωσικά αερόστατα εντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο και τα περισσότερα καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε σήμερα η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η διοίκηση ανέφερε επίσης με ανακοίνωση της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τα αερόστατα ενδέχεται να μετέφεραν γωνιακούς ανακλαστήρες και εξοπλισμό αναγνώρισης, αλλά δεν διευκρίνισε πότε πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα, αν και στο Κίεβο ήχησε σήμερα αεροπορικός συναγερμός.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αυτή τη στιγμή αποσαφηνισθεί, αυτά ήταν αερόστατα που κινούνται στον αέρα με την πρόωση του ανέμου», αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση στην ανάρτηση της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο Telegram.

«Ο σκοπός της εκτόξευσης των μπαλονιών είναι πιθανόν η ανίχνευση και εξάντληση της αντιαεροπορικής μας άμυνας».

Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε ότι η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ενδέχεται να χρησιμοποιεί τα αερόστατα σε μια νέα προσπάθεια να διατηρήσει τα αποθέματά της σε αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Orlan-10 χρησιμοποιούνται τώρα με περισσότερη φειδώ (απ’ τη Ρωσία) και λένε «γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αερόστατα; Γι αυτό και τα χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Ιχνάτ στην ουκρανική τηλεόραση.

Αργότερα ο Ιχνάτ επιβεβαίωσε ότι οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην πόλη επειδή τα αερόστατα πετούσαν από πάνω της.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα τις αναφορές για τα αερόστατα πάνω από το Κίεβο.

Πηγή: thepresident.gr